tirsdag den 4. juli 2017

Reklame indlæg!


Pr. 1. juli 2017 er der kommet ny markedsføringslov, der har skærpet reglerne overfor bloggere og andre der modtager produkter fra virksomheder for at skrive om dem på bloggen eller nogle af de socialemedier. Det er selvfølgelig for at komme skjult og vildledende reklame til livs og gøre det mere gennemsigtigt med hvilke motiver et produkt bliver omtalt.

Selvfølgelig rammer de nye regler også bogbloggene og de bøger vi modtager fra diverse forlag. Det vil dog ikke have den store betydning her på bloggen, hvor jeg fortsat, som jeg altid har gjort, vil skrive øverst i indlægget, hvor jeg har den omtalte bog fra.

Personligt synes jeg aldrig selv, at det har været et problem i bogbloggerland, hvor alle de bloggere jeg følger, altid gør opmærksom på om bogen er et anmeldereksemplar og alle er meget åbne omkring deres samarbejde med forlagene. Men lov er lov og skal selvfølgelig overholdes!

Jeg kan desuden henvise til dette indlæg om samme emne hos bogbloggen K´s bognoter her, hvor der gåes mere i dybden og blandt andet forklares forskellen på en anmeldelse og en omtale.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar